Cocofir je alternativa kefíru vyrobená pouze z mladého kokosu, probiotik a vody, bez tepelné úpravy. V mladém kokosu je ideální prostředí pro množení přátelských probiotických kultur. Díky přírodním vlastnostem mladého kokosu má lahodnou a krémovou chuť. Neobsahuje žádné živočišné složky ani laktózu. Snadno nahradí jedno jídlo.
Žádná z použitých surovin nebyla nijak tepelně ani tlakem upravená, stejně jako tomu je u Cocoguardu Symbiotic. Višňový Cocofir kombinuje přirozeně se vyskytující enzymy a antioxidanty z mladého kokosu a višně s 20 přidanými bakteriálními kulturami. Tyto kultury jsou převážně ze sady Superhuman, čili přirozeně lidské kmeny probiotik, které rády osidlují naše střeva a mohou pak mít pozitivní účinky na mnoho oblastí našeho života.
Obsahuje přes 250 miliard probiotických kultur v jednom litru, společně s prebiotickou vlákninou “galaktomanan”, která jim ve střevech poskytne optimální výživu.
Cocofir doporučujeme spotřebovat do hodiny po otevření, jinak začíná rychle dále fermentovat a jeho chuť se zostřuje. Nejste-li zvyklí na probiotické potraviny, začněte jej konzumovat postupně, a to ve zvyšujícím se množství ze 100 až na 500 mililitrů denně.
Složení: mladý kokos rozemletý* 44,6 % (dužina z mladého kokosu* 67 %, panenská kokosová voda* 33 %), filtrovaná voda, višně* 17,4 %, směs probiotických kultur. (*= produkt kontrolovaného ekologického zemědělství)
V Cocofiru najdete stovky miliard těchto přátelských probiotických kultur:
• Směs probiotik Superhuman (L. Acidophilus, L. Salivarius, L. Brevis, L. Casei Subspecies Casei, L. Fermentum, L. Gasseri, L. Helveticus, L. Plantarum, L. Reuteri, L. Casei Subspecies Rhamnosus, S. Thermophilus, E. Faecium, B. Longum, B. Bifidum, a B. Infantis.)
• Další probiotické a jogurtové kultury - Lactobacillus bulgaricus LB44, Bifidobacterium lactis HN019, Lactobacillus acidophilus NCFM, Streptococcus thermophilus
Skladuje se při teplotě od 1 do 5 °C. Trvanlivost je minimálně 10 dní od data dodání. Cocofir doporučujeme spotřebovat do hodiny po otevření.
Výživové hodnoty na 100 g
| Energie | 178,8 kJ /42,7 kcal | |
| Tuky | 2,6 g | |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 2,2 g | |
| Sacharidy | 3,7 g | |
| z toho cukry | 1,7 g | |
| Vláknina | 1,9 g | |
| Bílkoviny | 1,2 g | |
| Sůl | 0,1 g |