Přírodní třtinový cukr
melasový se vyrábí
zahušťováním třtinové
šťávy, ze které již byla odstraněna
část cukru. Má jemné vlhké
krystalky a typickou chuť a vůni třtinové melasy. Tmavě
hnědá barva je důsledkem ponechání
melasy v krystalcích cukru. Melasový cukr je
vynikající do marinád,
omáček a kořeněných těst.
Přidáváme po lžičkách ke
zvýraznění chuti jablkových
štrúdlů a koláčů,
čokoládových těst a perníků. Je
skvělý do pikantních sladkokyselých
marinád i marinád ze sójové
omáčky – např. se zázvorem a česnekem.
Lžička melasového cukru zvýrazní chuť
rajčatových omáček na těstoviny a
pálivých směsí. Pokud nám
cukr ztvrdne, stačí jej nechat přes noc v míse
přikrytý mokrou utěrkou.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
| Energetická hodnota | 1615 kJ/380 kcal |
|---|---|
| Tuky | < 0,1 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | < 0,1 g |
| Sacharidy | 94 g |
| z toho cukry | 94 g |
| Bílkoviny | 0,9 g |
| Sůl | 0,55 g |
| Vápník | 352 mg (44 % DDD) |
| Hořčík | 117 mg (39 % DDD) |
| Draslík | 2275 mg (65 % DDD) |
| Železo | 12,6 mg (90 % DDD) |
DDD - denní doporučená dávka
neboli referenční hodnota příjmu
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ:
Přírodní třtinový cukr. Skladujte v
suchu. Výrobek nepochází z
kontrolovaného ekologického
zemědělství.
ZEMĚ PŮVODU:
Mauritius