Přírodní třtinový cukr
muscovado se vyrábí
zahušťováním třtinové
šťávy bez odstranění
zbytkové melasy. Má jemné krystalky a
typickou bohatou chuť a vůni třtinové
šťávy. Hnědá barva je důsledkem
ponechání části melasy v
krystalcích cukru. Muscovado je
vynikající do čokoládových
těst, perníků a ovocných buchet. Pokud
nám cukr ztvrdne, stačí jej nechat přes noc v
míse přikrytý mokrou utěrkou.
Přírodní třtinový cukr z Mauricia je
vyhlášený po celém světě.
Tento tropický ostrov je obdařen
ideálními podmínkami pro
pěstování cukrové třtiny.
Vulkanický původ ostrova zajišťuje
úrodnou půdu bohatou na minerální
látky a klimatické podmínky jsou jako
stvořeny pro cukrovou třtinu. Mauricijský
třtinový cukr má rovnoměrné stejně
zbarvené krystalky a typickou třtinovou vůni.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
| Energetická hodnota | 1664 kJ/392 kcal |
|---|---|
| Tuky | < 0,1 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | < 0,1 g |
| Sacharidy | 98 g |
| z toho cukry | 98 g |
| Vláknina | < 0,1 g |
| Bílkoviny | < 0,3 g |
| Sůl | 0,05 g |
| Vápník | 84 mg (10 % DDD) |
| Hořčík | 20 mg (6,5 % DDD) |
| Draslík | 500 mg (14 % DDD) |
| Železo | 1,5 mg (11 % DDD) |
DDD - denní doporučená dávka
neboli referenční hodnota příjmu
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ:
Přírodní třtinový cukr. Skladujte v
suchu. Výrobek nepochází z
kontrolovaného ekologického
zemědělství.
ZEMĚ PŮVODU: