Sója edamamé se
sklízí ve chvíli, kdy jsou lusky
ještě mladé, zelené,
nasládlé a křupavé. Obsahuje spoustu
bílkovin a vlákniny a tradičně se
používá do salátů a stir-fry pokrmů
(rychlé osmahnutí na oleji). V našem
případě jsou zelené lusky očištěny,
naskládány do plechovky a zality vodou s mořskou
solí. Po zatavení je výrobek tepelně
ošetřen a tím dojde k jeho konzervaci. Doba mezi
sklizní a výrobou nepřesáhne 5 hodin.
Zavařená sója edamamé má
oříškově nasládlou chuť a
plné aroma. Díky tepelnému
zpracování se její barva
mění z jasně zelené na béžovou.
Používáme ji jako součást
studených předrmů či chuťovek, do pyré,
polévek, salátů či zeleninových
směsí.
SLOŽENÍ:
sójové boby
(zelené) z kontrolovaného ekologického
zemědělství, voda, mořská sůl.
VÝŽIVOVÉ
ÚDAJE NA 100 G:
| Energetická hodnota | 416 kJ/100 kcal |
|---|---|
| Tuky | 5,1 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 0,9 g |
| Sacharidy | 2,9 g |
| z toho cukry | 2,1 g |
| Vláknina | 5,2 g |
| Bílkoviny | 8,0 g |
| Sůl | 0,69 g |
Po otevření skladujte v ledničce a rychle
spotřebujte.
Certifikáty:

IT-BIO-008
Zemědělská produkce mimo EU