Růžové suché víno
vyrobené z 90% odrůdy GLERA a 10% RABOSO. Vinice
mají stáří 15 let a každých
25 let dochází k jejich
obnovování. Starší keře
totiž dávají hrozny,ze kterých,
mívají vína
těžší charakter. Protože vinařství
Terres de Buth dělá vína se svěžím a
lehce pitelným charakterem, preferují keře
mladé. Půda je
štěrko-písčitá s
bílými kamenitými oblázky a
celé oblasti od pohoří Conegliano až po
Valdobiadenne dává vláhu
tamním vinicím řeka Piave. Klima je
mírné vnitrozemské. Hrozny se
sbírají ručně do 15kg skříněk. Po
převozu do vinařství se lisuj na pneumatickém
lisu. Primární fermentace
probíhá v nerezových
tancích 10 dní při teplotě okolo 22-25°C
a každá odrůda zvlášt. Odrůda Raboso
se lisuje přímým lisováním
pomletých hroznů, velice šetrně, aby intenzita
zabarvení nebyla příliš
vysoká. Po smíchání odrůd
probíhá sekundární
fermentace v nerezových tancích metodou
Charmat-Martinetti.
Terre dei Buth je vinařství, které obhospodařuje
50Ha vinic situovaných v oblasti Treviso-Veneto na
sevevýchodě Itálie, 50km od Benátek.
Tradici výroby vína si u rodiny Marion
předávají, z generace na generaci, už od roku
1891.
POPIS : víno má velmi světlé růžové zabarvení a střední viskozitu. Vůně je výrazná, čistá a svěží po jahodách a malinách. Po nalití do sklenice má krémovou pěnu a v chuti jemné perlení s osvěžující kyselinou, delší ovocnou dochut a skvělou pitelnost, která svým charakterem patří k teplým letním dnům.
OCENĚNÍ : stříbrná medaile MillésimeBio (Francie) 2017
![]() IT-BIO-006 zemědělská produkce Itálie |
