Vinařství:
PROYECTO GARNACHAS DE ESPAŇA
Ročník: 2018
Zbytkový cukr: 1 g/l
Obsah kyselin: 5,8 g/l
Obsah alkoholu: 15 %
Oblast: Calatayud
Červené suché víno vyrobené z odrůdy GARNACHA. Víno je součástí projektu "Proyecto de garnachas de Espaňa. Za tímto projektem stojí vinař Raul Acha, který je také enologem ve vinařství bodegas Lopez de Haro. Ten se v tomto projetku zaměřil na hledání vinic s odrůdou Garnacha se stářím blížícím se sto letům. Konkrétně tato Garnacha byla vysazena v roce 1940 v západní oblasti Aragonie, kde je klima velmi drsné s parnými léty (téměř bez srážek) a chladnými zimami. V takovém věku a podmínkách plodí keře malé množství hroznů, ale ty zase bývají dobře koncentrované. Vinice leží v nadmořské výšce 850 metrů nad mořem v údolí zvaném Valle del Ribota. Půda je hlinito-železitá se svrchní vrstvou oblázků. Vinice jsou udržovány v ekoligickém režimu a hrozny se sbírají výhradně ručně. Po převozu do vinařství se odstonkovaly a pomlely. Následovalo plnění do betonových tanků a fermentace přibližně 3 týdny nepřekračující teplotu 25°C. Zrání pak probíhalo ve francouzských dubových sudech po dobu 10 měsíců.
POPIS : víno má třešňově červené zabarvení s fialovými odlesky a vysokou viskozitu. Vůně je výrazná po kakaových bobech, hořká čokoláda, zralém červeném ovoci, balsamiko, rozmarýn. V chuti plnější, uhlazené v taninech s pěknou kyselinou, ovocně nazrálé, vyvážené, hezky ukrývá vysoký alkohol, ale zachovává si skvělou pitelnost, dlouhé v dochuti.
Ročník: 2018
Zbytkový cukr: 1 g/l
Obsah kyselin: 5,8 g/l
Obsah alkoholu: 15 %
Oblast: Calatayud
Červené suché víno vyrobené z odrůdy GARNACHA. Víno je součástí projektu "Proyecto de garnachas de Espaňa. Za tímto projektem stojí vinař Raul Acha, který je také enologem ve vinařství bodegas Lopez de Haro. Ten se v tomto projetku zaměřil na hledání vinic s odrůdou Garnacha se stářím blížícím se sto letům. Konkrétně tato Garnacha byla vysazena v roce 1940 v západní oblasti Aragonie, kde je klima velmi drsné s parnými léty (téměř bez srážek) a chladnými zimami. V takovém věku a podmínkách plodí keře malé množství hroznů, ale ty zase bývají dobře koncentrované. Vinice leží v nadmořské výšce 850 metrů nad mořem v údolí zvaném Valle del Ribota. Půda je hlinito-železitá se svrchní vrstvou oblázků. Vinice jsou udržovány v ekoligickém režimu a hrozny se sbírají výhradně ručně. Po převozu do vinařství se odstonkovaly a pomlely. Následovalo plnění do betonových tanků a fermentace přibližně 3 týdny nepřekračující teplotu 25°C. Zrání pak probíhalo ve francouzských dubových sudech po dobu 10 měsíců.
POPIS : víno má třešňově červené zabarvení s fialovými odlesky a vysokou viskozitu. Vůně je výrazná po kakaových bobech, hořká čokoláda, zralém červeném ovoci, balsamiko, rozmarýn. V chuti plnější, uhlazené v taninech s pěknou kyselinou, ovocně nazrálé, vyvážené, hezky ukrývá vysoký alkohol, ale zachovává si skvělou pitelnost, dlouhé v dochuti.