Toto ghí je vyráběno z
českého mléka. Přepuštěné
máslo neboli ghí se tradičně
používá nejen v Indii, ale i v Evropě. Jeho
velkou výhodou je o hodně delší
trvanlivost oproti máslu a naši
předkové tak řešili přebytky mléka.
Přepuštěné máslo má oproti
klasickému máslu
vyšší teplotu
přepalování (cca 250 °C,
vyšší než sádlo) a je tak
vhodné i na smažení. Vyrábí
se pomalým a šetrným
vařením másla, během kterého se z
másla vypařuje voda a na povrchu se usazují
vysrážené bílkoviny, které
se odebírají. Díky tomu obsahuje
ghí pouze stopová množství
laktózy a mléčných bílkovin
a je obvykle dobře snášeno lidmi,
kteří nemohou konzumovat mléko.
POUŽITÍ:
Ghí používáme místo
másla na vaření, pečení i
smažení, na kaše, do dezertů, těst atd.
SLOŽENÍ: bio bezvodý mléčný
tuk UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY:
Přepuštěné máslo obsahuje stopy laktózy
a mléčné
bílkoviny.
VÝŽIVOVÉ
ÚDAJE NA 100 G:
| Energetická hodnota | 2663 kJ / 645 kcal |
|---|---|
| Tuky | 99,3 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 65,7 g |
| Sacharidy | <0,1 g |
| z toho cukry | <0,1 g |
| Vláknina | 0 g |
| Bílkoviny | <0,1 g |
| Sůl | <0,1 g |
Skladujte v temnu při teplotě do 20 °C.
ZEMĚ PŮVODU:
Česká republika

CZ-BIO-003
Zemědělská produkce EU