Základ krekrů tvoří
hnědá rýže. Ta se pomalu napařuje a
zpracovává na těsto. Tento proces trvá
třikrát až čtyřikrát déle než při
použití bílé rýže. Těsto se
následně zchladí vodou a jeho struktura pečlivě
ručně zkontroluje. Přidají se sezamová
semínka a tamari. Sezamová semínka
překryjí aroma celozrnné rýže a
dodávají krekrům osobitou vůni.
Polotovar se následně více než polovinu dne pomalu suší na síti, čímž se sníží obsah vlhkosti, a přes noc se pak nechají odležet. Další noc se znovu suší infračervenými sušičkami. Tento dlouhý a pomalý proces sušení významně ovlivňuje hotový výrobek. Nakonec se krekry krátce pečou.
Hlavní předosti krekrů:
vysoký obsah vlákniny
bohatý zdroj bílkovin
bez lepku
bez přídatných látek
Složení: hnědá rýže* 58%, sezamová semínka celá* 29%, sójová omáčka tamari* 13% (sójové boby*, voda, mořská sůl).
* = z kontrolovaného ekologického zemědělství (bio) Vyrobeno v závodě, který zpracovává také produkty obsahující korýše, měkkýše, ryby a vejce.
Skladování: Obal vždy pečlivě uzavřete.
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota 1844 kJ / 441 kcal
Tuky (z toho nasycené mastné kyseliny) 20 g (3 g)
Sacharidy (z toho cukry) 46 g (0,7 g)
Vláknina 12 g
Bílkoviny 14 g
Sůl 1,3 g
Země původu: Japonsko
Certifikáty:
Polotovar se následně více než polovinu dne pomalu suší na síti, čímž se sníží obsah vlhkosti, a přes noc se pak nechají odležet. Další noc se znovu suší infračervenými sušičkami. Tento dlouhý a pomalý proces sušení významně ovlivňuje hotový výrobek. Nakonec se krekry krátce pečou.
Hlavní předosti krekrů:
vysoký obsah vlákniny
bohatý zdroj bílkovin
bez lepku
bez přídatných látek
Složení: hnědá rýže* 58%, sezamová semínka celá* 29%, sójová omáčka tamari* 13% (sójové boby*, voda, mořská sůl).
* = z kontrolovaného ekologického zemědělství (bio) Vyrobeno v závodě, který zpracovává také produkty obsahující korýše, měkkýše, ryby a vejce.
Skladování: Obal vždy pečlivě uzavřete.
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota 1844 kJ / 441 kcal
Tuky (z toho nasycené mastné kyseliny) 20 g (3 g)
Sacharidy (z toho cukry) 46 g (0,7 g)
Vláknina 12 g
Bílkoviny 14 g
Sůl 1,3 g
Země původu: Japonsko
Certifikáty:
![]() |
![]() IT-BIO-007 Zemědělská produkce EU/mimo EU |

