Tato kandovaná pomerančová kůra
má výraznou ovocnou chuť a neobsahuje barviva ani
konzervanty. Je vyrobena z pomerančů
pocházejících z
kontrolovaného ekologického
zemědělství, které nebyly ošetřeny
chemickým postřikem. Čerstvá kůra se
nakrájí na kostičky, napaří
párou a krátce namočí do
slaného roztoku. Poté se důkladně
opláchne a zalije kukuřičným sirupem. Sirup
postupně proniká do kůry, kde nahrazuje vodu.
Kandování ovoce se dříve
využívalo hlavně k jeho uskladnění, v době
celoroční dostupnosti čerstvých plodů oceňujeme
spíše specifickou chuť kandovaného
ovoce. Kandovanou pomerančovou kůru používáme při
pečení, ve sladkých kynutých těstech,
v čokoládových sladkostech a ke
zdobení cukroví.
ZEMĚ PŮVODU: Itálie
SLOŽENÍ:
kukuřičný sirup*, pomerančová kůra* 30 %,
mořská sůl. Složky označené *
pocházejí z kontrolovaného
ekologického zemědělství.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
| Energetická hodnota | 1389 kJ/327 kcal |
|---|---|
| Tuky | 0,2 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
| Sacharidy | 80 g |
| z toho cukry | 79 g |
| Vláknina | 1,2 g |
| Bílkoviny | 0,4 g |
| Sůl | 0,5 g |
Po otevření skladujte v ledničce.

IT-BIO-008
Zemědělská produkce EU