Vyrábí se
z celých sójových bobů a
jedinečné fermentační kultury koji,
která při teplotě okolního prostředí
přirozeně zraje několik měsíců v sudech z
cedrového dřeva. Toto pomalé
kvašení dodá bohaté a
komplexní příchutě a hojnost umami
(označovaná také jako pátá
chuť po sladké, kyselé, hořké a
slané).
Sladké
bílé miso od společnosti Clearspring zraje
krátce v Kjótu a vyznačuje se
nádhernou krémovou bohatostí a jemně
slanou sladkostí, a tradičně se vyrábí
po malých dávkách, aby si udrželo svou
zvláštní kvalitu. Jeho
světlá barva může v průběhu času ztmavnout v důsledku
přirozenému zrání, ale na jeho
chutí to nic nemění.
Sladké
bílé miso bylo v&bsp;minulosti určeno
bohatým a císařské rodině, protože se
při jeho výrobě používá
velké množství rýže koji,
která byla v té době velmi drahá.
Nyní je však rýže
levnější, a tak si sladké
bílé miso může užít každý a
kdykoliv.
Složení:
Kultivovaná rýže* (45 %),
sójové boby* (25 %),voda, mořská sůl.
* = z
kontrolovaného ekologického
zemědělství (bio)
Výživové
údaje na 100 G:
Energetická
hodnota 818 kJ / 194 kcal
Tuky (z toho
nasycené mastné kyseliny)
4,2 g (0,7 g)
Sacharidy (z toho
cukry) 29 g (26 g)
Bílkoviny
9,1 g
Sůl
4,9 g
Skladujte
do 25C
Certifikáty:
JP-BIO-154
Zemědělská produkce mimo EU