Konopná mouka se získává jemným namletím semínek částečně zbavených oleje. Tím se prodlouží její trvanlivost (olej je ta složka semínek, která po namletí způsobuje jejich degradaci) a zároveň zvýší přisvojitelnost cenných látek, které jsou jinak zabudovány v semínku. Konopnou moukou můžeme nahrazovat mouku při pečení a vaření. Minimálně 10 % mouky můžeme nahradit konopnou moukou, aniž by to negativně ovlivnilo výsledek. Přidávat ji tak můžeme do chleba, palačinek, vaflí, buchet a dalších těst. Používáme ji do müsli a desertů, ke zjemnění omáček a zahuštění polévek, omáček a zeleninových pokrmů. Je výborná jako zdroj bílkovin pro sportovce. Tato jemně mletá mouka z konopných semínek částečně zbavených oleje je velmi zajímavá jak nutričně, tak způsobem použití. Je bohatá na rostlinné bílkoviny, což ocení především vegani, vegetariáni a sportovci: 100 g moučky obsahuje 30 g bílkovin. Konopná mouka obsahuje pouze 1,4 g sacharidů, a je proto vhodná jako zahušťovadlo při nízkosacharidových dietách. Zajímavý je také extrémně vysoký obsah vlákniny (47 g vlákniny ve 100 g), vitaminů skupiny B a hořčíku. Přítomná kyselina listová je pak velmi důležitá pro ženy plánující otěhotnět - tělo jí musí mít dostatek zejména v prvních týdnech po početí.
HMOTNOST: 250 g
ZEMĚ PŮVODU: Německo
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Může obsahovat stopy lepku.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
| Energetická hodnota | ___1198 kJ/290 kcal | __
|---|---|
| Tuky | ___7,9 g | __
| z toho nasycené mastné kyseliny | ___1,0 g | __
| Sacharidy | ___1,4 g | __
| z toho cukry | ___1,4 g | __
| Vláknina | ___47 g | __
| Bílkoviny | ___30 g | __
| Sůl | ___0,02 g | __
| Vitamin B1 | ___1,1 mg (100 % DDD) | __
| Vitamin B2 | ___0,3 mg (21 % DDD) | __
| Vitamin B6 | ___1,2 mg (86 % DDD) | __
| Niacin (vit. B3) | ___9 mg (56 % DDD) | __
| Kyselina listová | ___280 µg (140 % DDD) | __
| Hořčík | ___760 mg (203 % DDD) | __
| Vápník | ___120 mg (15 % DDD) | __
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Konopná mouka jemně mletá. Skladujte v chladu a suchu.

DE-ÖKO-006
Zemědělská produkce EU