Jemná "mléčná" čokoláda s nugátovou náplní, která místo mléka obsahuje sušený rýžový sirup, a je tudíž vhodná i pro vegany. Je vyráběna ve Švýcarsku tradiční metodou dlouhého konšování, díky kterému plně vynikne zprvu skrytá bohatá chuť kakaa a čokoláda získá jemnou a hebkou konzistenci. Nugátová náplň neobsahuje palmový tuk, ani žádné jiné náhražkové tuky. Chuť je vylepšena Bourbon vanilkou. Výrobek pochází z fair trade projektu HAND IN HAND. Fair trade čili spravedlivý obchod garantuje farmářům z rozvojových zemí spravedlivou odměnu a zakazuje otrockou či dětskou práci.
HMOTNOST: 100 g
ZEMĚ PŮVODU: Švýcarsko
SLOŽENÍ: cukr (sušená třtinová šťáva Rapadura, přírodní třtinový cukr), lískové oříšky 21 %, kakaové máslo, kakaová hmota, sušený rýžový sirup 7 %, kakaový prášek, emulgátor: sójový lecitin, Bourbon vanilka. Všechny složky pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Obsah kakaové sušiny nejméně 40 % v čokoládě.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Může obsahovat stopy mléka a mandlí.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
| Energetická hodnota | 2399 kJ/576 kcal |
|---|---|
| Tuky | 38 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 16 g |
| Sacharidy | 52 g |
| z toho cukry | 44 g |
| Vláknina | 3,9 g |
| Bílkoviny | 4,6 g |
| Sůl | 0,10 g |
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Rýžová čokoláda s nugátovou náplní 50 %. Skladujte v suchu, chraňte před teplem.


CH-BIO-004
Zemědělská produkce EU/mimo EU