Penne mají pevnou strukturu a hodí se k většině omáček. Představují alternativu k těstovinám z tvrdé pšenice nejen pro ty, kteří dodržují bezlepkovou dietu. Těstoviny z hnědé rýže s quinoou a amarantem jsou také skvělým základem pro různé druhy salátů. Po uvaření propláchněte těstoviny studenou vodou a smíchejte s čerstvými ingrediencemi a dresinkem podle vlastního výběru.
Hotové za 7 minut
bez lepku
zdroj vlákniny
nízký obsah tuku
nízký obsah soli
bez GMO
Příprava:
Přiveďte k varu dostatek vody. Podle potřeby přidejte trochu soli.
Přidejte 80 g těstovin na 1 porci.
Pro těstoviny „al dente“ vařte za občasného míchání na mírném ohni 7 minut. Chcete-li mít těstoviny měkčí, vařte další minutu.
Přeceďte a ihned můžete podávat s oblíbenou omáčkou.
Složení: mouka z hnědé rýže* (75 %), mouka z quinoy* (15 %), amarantová mouka* (5 %), kukuřičná mouka*
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota 1504 kJ / 355 kcal
Tuky (z toho nasycené mastné kyseliny) 3 g (0,7 g)
Sacharidy (z toho cukry) 71 g (0,9 g)
Vláknina 3,3 g
Bílkoviny 9,5 g
Sůl 0,03 g
Země původu: Itálie
Certifikáty:

IT-BIO-009
zemědělská produkce EU/mimo EU