Vinařství:
BODEGAS LOPEZ DE HARO
Ročník: 2017
Zbytkový cukr: 2 g/l
Obsah kyselin: 5,8 g/l
Obsah alkoholu: 14 %
Zrání v sudu 14 měsíců
Oblast: Rioja
Červené suché víno vyrobené z odrůd TEMPRANILLO 90% a MAZUELO 10%. Opravdová klasika z Riojy s puncem výjimečnosti v limitované edici ročníku 2016 (každá láhev je číslovaná). Lopez de Haro patří mezi tradiční vinařství v oblasti Rioja Alta a sídlí ve vesnici San Vicente de La Sonsierra. Jejich vinice se nacházejí v podhůří Cantábrijských a Toloňských hor. Ty chrání vinice proti silným větrům a vláhu poskytuje blízkost řeky Ebro. Pro tuto limitovanou edici navíc vybrali vinice o stáří 60-80 let rozléhajících se na celkem 18 Ha v nadmořskě výšce 530 metrů na mořem. Půda je jílovito-vápenatá s vysokým obsahem železa. Výše uvedených 18 Ha tvoří 39 menších parcel odrůdy Tempranillo a 5 parcel odrůdy Mazuelo. Sběr hroznů probíhal výhradně ručně na konci října. Po převozu do vinařství se hrozny odstonkovaly a pomlely. Následná fermentace se 14 denní macerací trvala 28 dní v nerezových tancích a to každá odrůda zvlášť. Po ukončení fermentace se vína smíchala a poté zrála 14 měsíců v dubových sudech. Ty měly druhé použití a 40% tvořily sudy z fracouzského dubu a 60% byly sudy maďarské. Pro zajímavost se naplnilo 312 sudů o objemu 225 litrů.
POPIS : víno má třešňově červené zabarvení s fialovými odlesky a vysokou viskozitu. Vůně je intenzivní po zralém červeném ovoci, kořenitá po balsamiku, jehličí, pepř, minerálnost. V chuti plné, vyvážené, nazrálé, ovocně-kořenité s pěknou kyselinou, dobře integrovanou tříslovinou a dlouhou dochutí. Prostě Rioja, která nezapře svůj terroir.
Ročník: 2017
Zbytkový cukr: 2 g/l
Obsah kyselin: 5,8 g/l
Obsah alkoholu: 14 %
Zrání v sudu 14 měsíců
Oblast: Rioja
Červené suché víno vyrobené z odrůd TEMPRANILLO 90% a MAZUELO 10%. Opravdová klasika z Riojy s puncem výjimečnosti v limitované edici ročníku 2016 (každá láhev je číslovaná). Lopez de Haro patří mezi tradiční vinařství v oblasti Rioja Alta a sídlí ve vesnici San Vicente de La Sonsierra. Jejich vinice se nacházejí v podhůří Cantábrijských a Toloňských hor. Ty chrání vinice proti silným větrům a vláhu poskytuje blízkost řeky Ebro. Pro tuto limitovanou edici navíc vybrali vinice o stáří 60-80 let rozléhajících se na celkem 18 Ha v nadmořskě výšce 530 metrů na mořem. Půda je jílovito-vápenatá s vysokým obsahem železa. Výše uvedených 18 Ha tvoří 39 menších parcel odrůdy Tempranillo a 5 parcel odrůdy Mazuelo. Sběr hroznů probíhal výhradně ručně na konci října. Po převozu do vinařství se hrozny odstonkovaly a pomlely. Následná fermentace se 14 denní macerací trvala 28 dní v nerezových tancích a to každá odrůda zvlášť. Po ukončení fermentace se vína smíchala a poté zrála 14 měsíců v dubových sudech. Ty měly druhé použití a 40% tvořily sudy z fracouzského dubu a 60% byly sudy maďarské. Pro zajímavost se naplnilo 312 sudů o objemu 225 litrů.
POPIS : víno má třešňově červené zabarvení s fialovými odlesky a vysokou viskozitu. Vůně je intenzivní po zralém červeném ovoci, kořenitá po balsamiku, jehličí, pepř, minerálnost. V chuti plné, vyvážené, nazrálé, ovocně-kořenité s pěknou kyselinou, dobře integrovanou tříslovinou a dlouhou dochutí. Prostě Rioja, která nezapře svůj terroir.