Černý sezam je chuťově o něco výraznější než světlý. Používá se v asijské kuchyni, je velmi dekorativní a nachází použití i v tradiční čínské medicíně. Je vynikající na pečivu, v jogurtech a müsli, na kaších, v chlebu, ve smažených asijských pokrmech a marinádách na maso. Ve skutečnosti lze přidat téměř všude - do polévky, omáčky na těstoviny nebo i guláše! Pro zvýraznění chuti jej můžeme lehce opražit. Rozmixováním pražených semínek získáme sezamové „máslo“ na pečivo, kaše, jogurty apod.
Sezamová polévka: Nasucho opražíme hrnek semínek do voňava. Hrnek kulatozrnné rýže namočíme na 2 hodiny do vody. Poté rozmixujeme semínka, přidáme 1 hrnku vody a dále mixujeme na pastu. Rýži rozmixujeme zvlášť se 3 hrnky vody. Vše dáme do hrnce se 3 1 hrnky vody a 3 hrnku třtinového cukru a za stálého míchání vaříme cca 8 minut.
HMOTNOST: 100 g
ZEMĚ PŮVODU: Indie/Bolívie
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
| Energetická hodnota | ___2422 kJ/586 kcal | __
|---|---|
| Tuky | ___51 g | __
| z toho nasycené mastné kyseliny | ___7,0 g | __
| Sacharidy | ___9,7 g | __
| z toho cukry | ___0,3 g | __
| Vláknina | ___12 g | __
| Bílkoviny | ___17 g | __
| Sůl | ___0,03 g | __
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Sezam černý neloupaný. Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

CZ-BIO-001
Zemědělská produkce mimo EU
