Tyto drobné sójové kousky -
známé také jako tzv.
"sójové maso" - jsou vyráběny z
částečně odtučněných
sójových bobů vypěstovaných ve Francii
v rámci kontrolovaného ekologického
zemědělství a neobsahují GMO sóju,
která je v biopotravinách
zakázána. Díky velmi
vysokému obsahu bílkovin (49 %) jsou
ideální surovinou
vegetariánské a veganské kuchyně.
Vyrábějí se tak, že se
sójové boby slisují tak, že z nich
vyteče část oleje. Slisované boby se
poté pomocí vodní páry a
tlaku rozpadnou na menší části (tomuto
procesu se říká texturizace). Nakonec jsou tyto
kousky tříděny podle velikosti. Sójové
kousky jsou velmi všestranné a snadno
přijímají chuť ostatních surovin.
Jejich příprava je snadná - 100 g
sójových kousků vyspeme do 300 ml
zeleninového vývaru či směsi
sójové omáčky s vodou (chceme-li pouze
snížit konzumaci masa a nejedná-li se
nám o to, aby byl výsledný pokrm
vegetariánský, můžeme pro autentickou chuť
použít vydatný masový
bujón) a přivedeme k varu. Odstavíme a
necháme 10 minut nabobtnat. Takto
získáme náhradu za 300 g masa.
Drobné sójové kousky jsou
ideální pro přípravu
karbanátků, sekané, boloňských
špaget, lasagní, nápní
slaných koláčů, do ragú apod.
SLOŽENÍ:
sójové boby
částečně odtučněné z kontrolovaného
ekologického zemědělství.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek obsahuje sóju
a neobsahuje stopy jiných alergenů.
VÝŽIVOVÉ
ÚDAJE NA 100 G:
| Energetická hodnota | 1523 kJ/326 kcal |
|---|---|
| Tuky | 7,6 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 1,3 g |
| Sacharidy | 16 g |
| z toho cukry | 7,2 g |
| Vláknina | 16 g |
| Bílkoviny | 49 g |
| Sůl | 0,02 g |
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Sójové kousky malé - sójový texturát. Skladujte v suchu a chraňte před teplem a světlem.
ZEMĚ PŮVODU:
Francie

DE-ÖKO-006
Zemědělská produkce Francie