Tyto pohankové špagety z
evropské bio pohanky jsou zajímavé z
mnoha důvodů. Mají výtečnou chuť do
oříškova a po uvaření do al dente jsou
výbornou alternativou k pšeničným
těstovinám. Pohanka je přirozeně bezlepková, a
tak jsou vhodné pro bezlepkovou dietu (pro celiaky) a
slouží jako bezlepková náhrada
klasických těstovin z tvrdé pšenice. I
po nutriční stránce jsou
zajímavé: obsahují 47 %
doporučené denní dávky vitaminu B1
(thiaminu), 60 % hořčíku a 26 % zinku na 100 g těstovin.
Obsahují méně sacharidů než běžné
těstoviny a jsou vhodné při
nízkosacharidových dietách.
SLOŽENÍ:
mletá pohanka z kontrolovaného
ekologického zemědělství
Výrobek neobsahuje stopy alergenů.
PŘÍPRAVA:
Vaříme v 2,5 l osolené vody bez pokličky za
občasného míchání 8 minut.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
| Energetická hodnota | 1497 kJ/354 kcal |
|---|---|
| Tuky | 3,1 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 0,7 g |
| Sacharidy | 65 g |
| z toho cukry | 1,4 g |
| Vláknina | 9,2 g |
| Bílkoviny | 12 g |
| Sůl | 0,01 g |
| Vitamin B1 (thiamin) | 0,52 mg (47 % DDD) |
| Hořčík | 225 mg (60 % DDD) |
| Zinek | 2,6 mg (26 % DDD) |
DDD - denní doporučená dávka
neboli referenční hodnota příjmu
Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
ZEMĚ PŮVODU: Německo

DE-ÖKO-006
Zemědělská produkce EU