Sdružení Alce Nero, italský výrobce těstovin značky RAPUNZEL, pěstuje samo veškerou špaldu a převážnou část tvrdé pšenice pro výrobu svých těstovin. Zbytek pšenice je vykupován od biofarmářů z regionů Umbrie, Pulie a Toskánsko a těstoviny tak mají čistě italský původ. Jedinou další ingrediencí základní řady těstovin je pramenitá voda z lesů náhorní plošiny Cesane. Výroba probíhá tradičním způsobem, tj. pomalým sušením více než 8 hodin při nízkých teplotách maximálně do 65 °C. Proto mají tyto těstoviny přirozenou charakteristickou chuť a při vaření do al dente ideální strukturu. Italské těstoviny RAPUNZEL můžeme skutečně doporučit i opravdovým milovníkům tohoto pokrmu.
HMOTNOST: 500 g
ZEMĚ PŮVODU: Itálie
SLOŽENÍ: mletá tvrdá pšenice durum z kontrolovaného ekologického zemědělství
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek obsahuje obilniny obsahující lepek a neobsahuje stopy jiných alergenů.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
| Energetická hodnota | 1528 kJ/360 kcal |
|---|---|
| Tuky | 1,8 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 0,4 g |
| Sacharidy | 73 g |
| z toho cukry | 2,7 g |
| Vláknina | 3,5 g |
| Bílkoviny | 11 g |
| Sůl | < 0,01 g |
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Těstoviny sušené bezvaječné. Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

IT-BIO-006
Zemědělská produkce EU