Kandovaný zázvor se
vyrábí z čerstvého kořenu
zázvoru, který se opláchne, oloupe,
nakrájí a naloží do roztoku
přírodního třtinového cukru. Při
výrobě nejsou použity žádné
konzervanty a zázvor není
sířený. Kandovaný zázvor je
vhodný na přímou konzumaci i na
vaření. Někdo rád mlsá
kandovaný zázvor samotný nebo ve
stolních směsích sušeného
ovoce a oříšků, dobrý je
také k jakémukoli čaji. Můžeme jej
použít i do desertů (vynikající je
kombinace s čokoládou). Zkuste v receptu nahradit
normální kandované ovoce
kandovaným zázvorem. I když moderní
medicína příliš
neuznává jeho léčivé
účinky, používal se zázvor v
lidovém léčitelství např. proti
nevolnosti při cestování, ranní
nevolnosti v těhotenství, ke zlepšení
trávení (proti pocitům těžkého
žaludku, nadýmání a plynatosti) a
dokonce i jako afrodisiakum.
SLOŽENÍ:
kořen zázvoru 56 %, přírodní
třtinový cukr. Obě složky pocházejí z
kontrolovaného ekologického
zemědělství.
VÝŽIVOVÉ
ÚDAJE NA 100 G:
| Energetická hodnota | 1499 kJ/353 kcal |
|---|---|
| Tuky | 0,3 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
| Sacharidy | 86 g |
| z toho cukry | 73 g |
| Vláknina | 2,4 g |
| Bílkoviny | < 0,1 g |
| Sůl | < 0,1 g |
Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
ZEMĚ PŮVODU: Čína
CZ-BIO-001
Zemědělská produkce mimo EU