Jako čistě přírodní sladidlo,
získané zahuštěním
mízy cukerného javoru, je javorový
sirup (spolu s medem a melasou) vynikajícím
pomocníkem při nahrazování
rafinovaného bílého cukru.
Javorový sirup se známkuje podle barvy, a
tím i chuti. Čím světlejší
barva, tím jemnější méně
intenzivní vůně a chuť, a tím
dražší sirup. Grade A (Canada No. 1 Light) je
velmi světlý jemný a luxusní sirup,
vhodný jako dárek. Grade B (Canada No. 2 Medium)
je světlý javorový sirup, méně
intenzivní javorové chuti. Grade C (Canada No.2
Amber) je nejoblíbenější mezi Evropany
a má příjemnou javorovou chuť. Grade D (Canada
No. 3 Dark) je tmavý sirup vhodný pro gastronomii
a výrobu potravin.
POUŽITÍ:
Grade C je vhodný ke stolními použití
i k vaření. Hodí se k dochucení již
hotových pokrmů: na palačinky, lívance, na
bílý jogurt, do musli a na zmrzinové a
ovocné poháry. Javorovým sirupem
můžete při vaření a pečení nahradit
bílý cukr v poměru 3 díly sirupu za 4
díly cukru.
SLOŽENÍ: 100% zahuštěná
míza z javoru cukrového
VÝŽIVOVÉ
ÚDAJE NA 100 ML:
| Energetická hodnota | 1501 kJ/353 kcal |
|---|---|
| Tuky | 0,4 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
| Sacharidy | 87 g |
| z toho cukry | 80 g |
| Bílkoviny | 0,7 g |
| Sůl | 0,03 g |
Po otevření skladujte v ledničce (1 – 6 °C).
