Kakaové boby pěstují drobní
farmáři z Dominikánské republiky.
Kakaovníky zde rostou ve
smíšených kulturách spolu s
citrusy, banány a dalšími plodinami,
které jim poskytují stín. Plody jsou
sbírány ručně a fermentovány spolu s
dužinou. Při fermentaci vzniká typická
výrazná chuť a vůně
dominikánského kakaa. Následuje asi
týdenní sušení na slunci,
poté jsou boby očištěny a upraženy.
Správné šetrné
pražení dále umocní chuť a vůni kakaa.
Upražené boby jsou nadrceny a pomocí lisu zbaveny
části kakaového másla. Poté
jsou rozemlety na jemný prášek. Kakao
není alkalizované.
SLOŽENÍ:
kakaový prášek se
sníženým obsahem tuku z kontrolovaného
ekologického zemědělství. Obsah
kakaového másla 11 %.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
| Energetická hodnota | 1409 kJ/339 kcal |
|---|---|
| Tuky | 11 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 6,9 g |
| Sacharidy | 14,5 g |
| z toho cukry | 0,3 g |
| Vláknina | 34,7 g |
| Bílkoviny | 28,1 g |
| Sůl | <0,1 g |
| Vápník | 131 mg (16 % RHP) |
| Železo | 30 mg (214 % RHP) |
| Hořčík | 600 mg (160 % RHP) |
| Draslík | 2264 mg (113 % RHP) |
Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
ZEMĚ PŮVODU: Dominikánská
republika
