Tato kandovaná citrónová kůra
má výraznou ovocnou chuť a neobsahuje barviva ani
konzervanty. Je vyrobena z citrónů
pocházejících z
kontrolovaného ekologického
zemědělství, které nebyly ošetřeny
chemickým postřikem. Čerstvá kůra se
nakrájí na kostičky, napaří
párou a krátce namočí do
slaného roztoku. Poté se důkladně
opláchne a zalije kukuřičným sirupem. Sirup
postupně proniká do kůry, kde nahrazuje vodu.
Kandování ovoce se dříve
využívalo hlavně k jeho uskladnění, v době
celoroční dostupnosti čerstvých plodů oceňujeme
spíše specifickou chuť kandovaného
ovoce. Kandovanou citrónovou kůru
používáme při pečení, ve
sladkých kynutých těstech, v
čokoládových sladkostech a ke zdobení
cukroví.
ZEMĚ PŮVODU:
Itálie
SLOŽENÍ:
kukuřičný sirup*, citrónová kůra* 30
%, mořská sůl. (*= z kontrolovaného
ekologického zemědělství)
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
| Energetická hodnota | 1363 kJ/321 kcal |
|---|---|
| Tuky | 0,3 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 0,0 g |
| Sacharidy | 78 g |
| z toho cukry | 77 g |
| Vláknina | 3,0 g |
| Bílkoviny | 0,1 g |
| Sůl | 0,5 g |
Po otevření skladujte v ledničce.

IT-BIO-008
Zemědělská produkce EU