Základní surovinou při výrobě
tohoto balsamikového octa jsou jablka z
vyhlášených sadařských
oblastí v Jižním Německu. Jablka jsou
vylisována a čerstvá šťáva
se nechá zfermentovat na jablečný ocet. Ten
získává typickou středomořskou chuť
balsamika během následného
zrání. Plnost chuti a
snížení kyselosti je dosaženo
přidáním zahuštěné
jablečné šťávy. Jablečný
balsamikový ocet má velmi příjemnou
sladko-kyselou chuť, která se velmi dobře hodí k
lehce nahořklým salátům jako je např. čekanka.
Kromě zeleninových salátů jej
používáme také do ovocných
salátů, k dochucení drůbeže a ryb a k
ovonění desertů. Jahody lehce pokropené
jablečným balsamikem jsou vynikající.
SLOŽENÍ:
jablečný ocet, zahuštěná
jablečná šťáva. Obě složky
pocházejí z kontrolovaného
ekologického zemědělství.
UPOZORNĚNÍ: Vratná láhev,
záloha 4 Kč bude připočtena k ceně výrobku. Obal
můžete vrátit při dalším
nákupu nebo v jakékoli prodejně, kde
vedou značku Beutelsbacher.
VÝŽIVOVÉ
ÚDAJE NA 100 ML:
| Energetická hodnota | 851 kJ/203 kcal |
|---|---|
| Tuky | 0,4 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
| Sacharidy | 45 g |
| z toho cukry | 43 g |
| Bílkoviny | 0,5 g |
| Sůl | 0,05 g |
Kvasný jablečný ocet
ochucený. Obsah přírodní kyseliny
octové: 5 %. Bez zvláštních
podmínek na skladování.
ZEMĚ PŮVODU:
Německo

DE-ÖKO-007
Zemědělská produkce EU