Tato 100%-ní mandlová pasta se
vyrábí z mandlí se slupkou,
které jsou šetrně upraženy při 140 - 150
°C a namlety najemno. Výsledná pasta se
stáčí do skleniček pod vakuem. Přirozeně obsahuje
kvalitní nenasycené oleje, vitaminy a
minerály. Protože nejsou použita žádná
aditiva, jako například ztužené tuky nebo
emulgátory, může docházet k oddělení
mandlového oleje. Tento jev není na
závadu kvality a před použitím stačí
pastu promíchat. Mandlová pasta je
vynikající na pečivo (lze kombinovat s medem,
javorovým sirupem, rozinkami...), ke zjemnění
zákusků, na pečení (do bábovek, dortů
či sušenek), do jogurtu, mléčných
koktejlů a müsli, k ochucení
zeleninových jídel a jako základ
salátových zálivek. Tzv.
mandlové máslo je vhodné na pečivo
např. s marmeládou. Dodá chuť
kaším, jogurtům, müsli,
krémům a desertům.
Smícháním s kakaem, vanilkou, trochou
oleje a medem nebo javorovým či
agávovým sirupem získáme
skvělou zdravou pomazánku.
SLOŽENÍ:
bio mandle
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Může obsahovat stopy
jiných skořápkových plodů,
arašídů, sezamu,
vlčího bobu a mléka.
VÝŽIVOVÉ
ÚDAJE NA 100 G: Mandlová pasta
obsahuje významné množství
vápníku a železa, obzvláště
bohatá je pak na hořčík a vitamin E.
| Energetická hodnota | 2680 kJ/649 kcal |
|---|---|
| Tuky | 57 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 5,5 g |
| Sacharidy | 5,0 g |
| z toho cukry | 3,9 g |
| Vláknina | 9,3 g |
| Bílkoviny | 23 g |
| Sůl | 0,01 g |
| Vápník | 295 mg (37 % DDD) |
| Železo | 4,1 mg (29 % DDD) |
| Hořčík | 236 mg (63 % DDD) |
| Vitamin B2 | 0,6 mg (43 % DDD) |
| Vitamin E | 17 mg (142 % DDD) |
DDD - denní doporučená dávka
neboli referenční hodnota příjmu
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ:
Mandlová pasta. Bez
zvláštních požadavků na
skladování.
ZEMĚ PŮVODU:
Německo

DE-ÖKO-006
Zemědělská produkce EU