Jemně mletý nealkalizovaný
prášek z nepražených
ekvádorských kakaových bobů.
Kakaovník pochází z Amazonie a
archeologické nálezy naznačují, že
kakao se na území dnešního
Ekvádoru používalo již před 5000 lety. I když
světové produkci nyní
vévodí Afrika, Ekvádor je
stále častěji cílovou destinací
výrobců gurmánských
čokolád. Místní druh kakaa Arriba
Nacional vyniká plnou lehce kořeněnou chutí a
vůní s nižší hořkostí.
Naše kakao je vykupováno přímo od
farmářů z několika oblastí, a proto se může lehce
měnit jeho barva a chuť. Na rozdíl od běžného
kakaového prášku nejsou boby upraženy,
ale po fermentaci, sušení a
očištění jsou rovnou nadrceny a pomocí
lisu zbaveny části kakaového másla.
Poté jsou rozemlety na jemný
prášek. Ten používáme
stejně jako běžné kakao z pražených bobů na
vaření, pečení a k přípravě
horkých nápojů. Je vhodný i do raw
kuchyně.
SLOŽENÍ:
prášek z nepražených bio
kakaových bobů se sníženým obsahem
tuku. Obsah kakaového másla nejméně 10
%.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
| Energetická hodnota | 1409 kJ/339 kcal |
|---|---|
| Tuky | 11 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 6,9 g |
| Sacharidy | 14,5 g |
| z toho cukry | 0,3 g |
| Vláknina | 34,7 g |
| Bílkoviny | 28,1 g |
| Sůl | <0,1 g |
Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
ZEMĚ PŮVODU: Ekvádor

CZ-BIO-001
Zemědělská produkce mimo EU